Kort nieuws: politie controleert op bevroren ruiten

REGIO - Bij een verkeerscontrole in Wijk bij Duurstede heeft de politie twee automobilisten langs de kant gehaald.Vrijdagmorgen controleerden agenten op de Van Lynden van Sandenburgweg op schonen ruiten.
Bij de twee automoblisten waren de ruiten nog bevroren en half schoon gemaakt,. Het bleef bij een waarschuwing, de automobilisten zijn niet bekeurd.
* In Maarssen zijn twee scooterrijders tijdens een inhaalactie op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de Straatweg toen een 16-jarige scooteraar probeerde een paar fietsers voorbij te rijden. Daarbij botste hij op een 17-jarige jongen uit Breukelen die hard onderuit ging. De Breukelenaar is met verwondingen aan zijn gezicht en benen naar het ziekenhuis gebracht.
* Een 19-jarige man uit Houten is aangehouden na een aanrijding. De automobilist reed over de kruising van de Guldenslag met de Daalderslag en zag een 21-jarige bromfietser over het hoofd en botste tegen hem aan. De bestuurder van de auto bleek 3 keer te veel gedronken te hebben en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.
* Bewoners van een huis op de Utrechtse Vechtdijk vonden vrijdagnacht bij thuiskomst een inbreker in de woonkamer. De 37-jarige inbreker sloeg op de vlucht, maar kon even later in de buurt van de woning door de politie worden aangehouden.
* Een bromfietscontrole in Amersfoort. De politie controleerde 24 brom- en snorfietsen en er werden 12 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bonnen waren voor het opvoeren van de brommer. Ook werd er in een bromfiets illegaal vuurwerk gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.