NS past ook dienstregeling zondag aan

UTRECHT - Door het winterweer moet de NS ook de dienstregeling van zondag aanpassen. Het spoorbedrijf meldt dat er in het hele land en naar alle stations treinen rijden. De wagons zitten voller dan normaal en de reistijd is langer.
Op de stations is personeel aanwezig om reizigers van de laatste reisinformatie of van warme dranken te voorzien. De afgelopen 24 uur hebben zij op 26 stations tienduizenden kopjes koffie uitgedeeld. Spoorbeheerder ProRail houdt sneeuwploegen paraat om storingen onderweg snel te verhelpen.
NS-medewerkers op Schiphol krijgen vooral vragen over internationale treinen. Reizigers die op de luchthaven zijn gestrand proberen zo toch nog op hun buitenlandse bestemming aan te komen. Voor de loketten staan lange rijen en met name kaartjes naar Duitsland en Frankrijk zijn in trek.
Omdat de dienstregeling is aangepast, raadt de NS reizigers aan vanaf een uur voor vertrek de reisinformatie op onder meer www.ns.nl en teletekstpagina 751 te raadplegen. Of de dienstregeling van maandag wordt aangepast kan het bedrijf zondag pas aangeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.