Kort nieuws: Uit de bocht door gladheid

REGIO - Een gewonde bij een verkeersongeluk in Utrecht. Een 33-jarige automobilist vloog op de Fransiscusdreef door de gladheid uit de bocht. Hij kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De brandweer heeft de man uit zijn auto bevrijd. De bestuurder is met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.
* Bouwbedrijf BAM in Bunnik gaat drie scholen bouwen in Londen. Dat levert het bedrijf 90 miljoen euro op. Het gaat om een middelbare school, een academisch pand voor de University College en speciaal onderwijs voor kinderen van 3 tot 19 jaar. Eerder deze maand sleepte BAM al een order in de wacht om voor 200 miljoen euro twee spoortunnels onder Londen te bouwen.
* De politie heeft in het Utrechtse Overvecht twee winkeldieven opgepakt. De mannen verzetten zich hevig bij hun aanhouding. Hierdoor raakte de bedrijfsleider van een winkel op de Zambesidreef gewond. De verdachten zijn een 43-jarige veelpleger en een 31-jarige man uit Utrecht. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.
* In Amersfoort is een man uit zijn auto gehaald, die zo dronken was dat hij niet eens op zijn benen kon staan. De bestuurder stapte uit op de Vasco da Gamastraat en ging direct onderuit. Een surveillerende agent zag direct dat dat niet door de gladheid kwam, maar door overmatig alcoholgebruik. Op het politiebureau bleek dat de man drie keer zoveel had gedronken als is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
* De politie is op zoek naar een groepje vandalen, die in Zeist een invalidenwagen hebben vernield. Een groep voorbijgangers heeft rond middernacht het wagentje omgeduwd, dat stond geparkeerd aan de Savornin Lohmanlaan. Het is al de derde keer dat dat is gebeurd. Van de daders is niet bekend hoe ze eruit zien, maar ze zijn waarschijnlijk weggelopen in de richting van de Johan van Oldebarneveltlaan.
* Een inwoner van Maarssen is bij een inbraak niet allen zijn tv, maar ook zijn auto kwijtgeraakt. De politie vond braaksporen aan de achterkant van het huis aan de Boshovenlaan. Behalve een aantal dure spullen die binnen lagen had de inbreker blijkbaar ook een autosleutel gevonden, want ook de auto die voor de deur stond was weg.
* In Utrecht is een man opgepakt omdat hij zogenaamd rozen verkocht voor het goede doel. Hij liep tegen de lamp, toen hij aan de deur kwam bij iemand die het zaakje niet vertrouwde en de politie belde. De 20-jarige man is aangehouden voor oplichting.
* In een winkel in Zeist zijn klappen gevallen. Een vrouwen wilde gistermiddag samen met een andere vrouw kleren kopen in een zaak aan het Emmaplein, terwijl ze een winkelverbod heeft. Zij en haar vriendin kregen toen ruzie met de kassamedewerkster en ze hebben haar geslagen. Twee vrouwen uit Wijk bij Duurstede zijn daarop aangehouden voor mishandeling.
* In Doorn is vannacht een 20-jarige jongen in elkaar geslagen door een groep van vijf ruziezoekers. De daders en het slachtoffer waren elkaar tegengekomen op de Dorpsstraat en zouden over en weer op elkaar hebben gescholden. Twee jongens sloegen en schopten het slachtoffer en lieten hem daarna in de steek.
Een van de daders liep op krukken en de ander heeft korte, blonde stekeltjes en door een zwart-wit geblokte jas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.