RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoge opkomst fijnmazig vaccineren Overvecht: 'Dus hup, de wijk in'

1/2
UTRECHT - Bij de eerste corona-vaccinatie in de Utrechtse wijk Overvecht zijn vrijwel alle uitgenodigde buurtbewoners komen opdagen. De proef is daarmee een succes, zegt wethouder Eelco Eerenberg van Volksgezondheid.

GGD regio Utrecht nodigde veertig mensen uit die eerder geen afspraak hadden gemaakt voor de vaccinatiestraat in de Jaarbeurs. Het idee erachter is dat het vaccineren laagdrempeliger wordt, zei de wethouder vanmorgen op Radio M Utrecht.

Wethouder Eerenberg op Radio M Utrecht over fijnmazig vaccineren


"Sommige mensen komen gewoon niet bij de Jaarbeurs", aldus Eerenberg. "Voor hen is het toch te ver. Andere mensen snappen bijvoorbeeld de uitnodiging niet, of mensen twijfelen. Over die groep hebben we gezegd dat je er gewoon naartoe moet. Die moet je niet vragen of ze willen komen. Nee, die mensen moet je opzoeken. Dus vandaar, hup, de wijk in." Dat bleek te werken, want bij het wijkbezoek lieten bijna alle veertig uitgenodigden zich alsnog vaccineren.

De GGD is van plan om in meer wijken met een lage vaccinatiegraad een inloop te houden in buurthuizen en sporthallen. In Overvecht werden buurtbewoners ingezet om voorlichting te geven aan mensen die nog vragen hadden over de coronaprik. "Wij kunnen het wel vertellen", zei Eerenberg, "maar het werkt het beste als je buurman het vertelt."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -