RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderen rennen bijna 11.000 euro bij elkaar voor speeltuin en gehandicaptensportfonds

1/4
UTRECHT - Een zonnig moment vanmorgen op het schoolplein van basisschool de Kleine Dichter in Utrecht. Kinderen uit verschillende groepen gaven een cheque aan een plaatselijke speeltuin en een andere cheque aan het Fonds Gehandicaptensport.

Bijna 11.000 euro renden de kinderen bij elkaar tijdens de Koningsspelen eerder dit jaar. Lisa, Guusje en Liene uit groep acht deden ook mee. Guusje: "We hebben rondjes door de buurt gelopen. En op het schoolplein moesten we onze naam zeggen en dat schreven ze dan op. Na negen rondjes was ik wel moe." Dat geldt niet voor Lisa, die had na het lopen nog heel veel energie over, maar daar draaide het niet om, het ging om de centen: "Ik ben naar opa en oma gegaan en die hebben me met 5 euro gesponsord. En van mijn ouders kreeg ik ook elk 5 euro."

 Liene, Guusje en Lisa Liene, Guusje en Lisa | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Sprakeloos
Het geld werd vandaag weggegeven aan twee goede doelen. De helft ging naar Speeltuin De Boog, die om de hoek van de school ligt. Liene: "Ik speelde vroeger best vaak in De Boog", vertelt ze blij. "Ik had 45 euro opgehaald, maar op de dag van de loop was ik ziek. Dat was wel balen."

 De kinderen haalden met hun actie onder meer geld op voor de plaatselijke speeltuin De kinderen haalden met hun actie onder meer geld op voor de plaatselijke speeltuin | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Fayette Sweet werkt op De Boog, zij nam de cheque in ontvangst. "Eigenlijk ben ik gewoon sprakeloos, zo geweldig is dit", zegt ze. "Het is heel mooi dat ze dit bij elkaar gelopen hebben. Ik ben heel trots op deze kinderen, mijn eigen kind zit hier ook op school." De speeltuin weet nog niet precies wat ze met het geld gaan doen. "We denken na over het vergroten van de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking."

Tillift
En dat sluit naadloos aan bij het andere goede doel dat de school had uitgekozen, het Fonds Gehandicaptensport. Ook zij kregen een zelfgemaakte cheque van 5.500 euro uitgereikt op het schoolplein. "Wij ondersteunen lokale sportverenigingen, bijvoorbeeld als een zwembad een aanvraag doet voor een tillift", zegt Debby IJpma. "Wij krijgen allerlei aanvragen en daar gaan we dit geld voor gebruiken." Ook zij is onder de indruk van de prestatie van de kinderen. "Het is een mega-bedrag en het is natuurlijk prachtig als kinderen zich voor ons inzetten."

 Het geld wordt mogelijk gebruikt om de speeltuin toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking Het geld wordt mogelijk gebruikt om de speeltuin toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -