RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Brute sloop' Utrechtse garage stilgelegd na klachten omwonenden

UTRECHT - Utrecht heeft de sloop van een oude garage aan de Jutfaseweg tijdelijk stil gelegd na klachten van omwonenden. Ze ervaren geluidoverlast en volgens de buurt zijn de vergunningen ook niet in orde. De garage moet plaats maken voor de bouw van vier woningen.

"Die sloop is heel bruut gegaan. We zijn op de hoogte gesteld via een brief maar we hebben geen inzicht gekregen in de plannen. Wat eigenlijk vooral ons ding is: de grond is vervuild. Ze moeten graven tot alles weg is en er moet dan geheid worden. Daar zitten we gewoon niet op te wachten vanwege het thuiswerken en eventuele schade aan woningen", aldus een buurtbewoonster die liever anoniem wil blijven.

Hoe lang de sloop stil ligt, is onduidelijk. Dat is afhankelijk van de aannemer die nu de vergunningen in orde moet gaan maken. Zo moet hij onder meer kunnen aantonen dat de bodem niet meer verontreinigd is en dat is nu niet het geval. "Zodra de benodigde toestemming verkregen is, mag de aannemer weer verder", aldus persvoorlichter Sanne Hermans.

Vleermuis
Naast de geluidsoverlast en problemen met de vergunningen, zou ook de leefomgeving van vleermuizen aangetast worden door de sloopwerkzaamheden. Daarom is ook een toezichthouder van de provincie gaan kijken na een tip van de gemeente. Op dit moment is de RUD, de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht, bezig met een onderzoek. Deze dienst voert milieutaken uit voor de provincie Utrecht en elf gemeenten.

"We zijn momenteel de zaak aan het beoordelen, de RUD heeft drie meldingen gekregen dat er mogelijk op de locatie onvoldoende rekening zou zijn gehouden met de Wet natuurbescherming. Onze inspecteurs zijn ook ter plaatse geweest", aldus Miranda Mens, woordvoerder van gedeputeerde Arne Schaddelee.

De buurtbewoners willen dat niet afwachten en zijn een handtekeningenactie gestart. Tot nu toe zijn er twintig handtekeningen ingezameld. "We willen het bij de gemeente neerleggen om te laten zien hoeveel mensen het er niet mee eens zijn", aldus de buurtbewoonster.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -