Bloemenkiosk blijft dicht na wietvondst

UTRECHT - De Utrechtse bloemenkiosk naast de Stadsschouwburg blijft dicht. Dat heeft de voorzieningenrechter in die plaats donderdag bepaald.
Burgemeester Wolfsen besloot half november dat Lucasbrug Flowers dicht moest omdat minderjarige scholieren softdrugs in de winkel zouden hebben gekocht. De vermeende handel kwam aan het licht na een tip van de rector van het nabijgelegen Gregoriuscollege. Hij zei dat zijn leerlingen drugs kochten in de kiosk.
Een sluiting van een half jaar is volgens Wolfsen noodzakelijk, omdat daarmee de gang naar de kiosk en de bekendheid van het pand in de kringen van gebruikers definitief doorbroken kan worden. De rechter was het daarmee eens.
Vorige week eiste de eigenaar voor de bestuursrechter in Utrecht dat het besluit van de gemeente om zijn kiosk te sluiten, wordt herroepen. Hij ontkent zelf de drugs te hebben verkocht. De eigenaar zegt dat zijn verslaafde broer het spul aan de scholieren aanbood en dat de softdrugs die zijn gevonden, alleen voor eigen gebruik bestemd waren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.