Burgemeester Dijksma is bende in Utrechtse parken zat en dreigt met ingrijpende maatregelen

© Femke van den Heuvel
UTRECHT - "Houd het rustig en neem je rommel mee", met die woorden roept burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht inwoners van de stad op om hun rotzooi in de parken op te ruimen. Ze zegt dat ondanks alle inspanningen van de gemeente, er toch nog extreem veel rommel blijft liggen en dat is ze beu.
"Utrecht heeft prachtige stadsparken zoals Lepelenburg, het Wilhelminapark en Griftpark. We doen ons uiterste best onze parken tot een fijne plek te maken zodat alle Utrechters er volop van kunnen genieten. Drie keer (!) per dag wordt het vuil opgehaald", aldus de burgemeester op Instagram. "Ondanks alle inspanningen is er al avonden en nachten lang aanhoudende overlast en blijft extreem veel rommel achter. Als binnenstadbewoner zie ik dit zelf ook met lede ogen aan."
Ook omwonenden laten weten veel overlast te ervaren uit de parken, sommigen overwegen zelfs te verhuizen. Willy (50) woont naast het Griftpark en zegt: "Het geschreeuw en gejoel begint zo tegen 10 uur 's avonds en gaat verder tot diep in de nacht door. Als je hier beneden zit, dan valt het nog mee, maar als je dan wil slapen, dan hoor je dat ze nog steeds bezig zijn. Donderdag had ik zelf genoeg bier gedronken om het niet meer te horen, maar de avond daarvoor ben ik van ellende maar naar de woonkamer verhuisd."
Volgens Dijksma is er een grens bereikt en moet er nu echt wat gebeuren. "Zo langzamerhand zijn we aan het einde van ons Latijn met alle inzet die met handhaving (waarschuwen en beboeten), voorlichting en campagnes kan worden bereikt. Dit is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Als de situatie niet snel verbetert dwingt me dat tot het nemen van ingrijpende maatregelen."
Ingrijpende maatregelen zijn nachtsluiting van de parken of het actief handhaven van het alcoholverbod in de binnenstad. "Die maatregelen neem ik liever niet; geloof me. Veel liever zie ik dat we samen kunnen blijven genieten van onze mooie parken. Daarom doe ik hierbij een dringende oproep: Houd het rustig en neem je rommel mee!!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.