Sprinters NS niet bestand tegen winter

UTRECHT - Twee derde van de 95 nieuwe sprinters van de NS zijn kapot. Dat bevestigt een woordvoerder van het spoorbedrijf. Maar ongeveer tien van de nieuwe treinen rijden nog.
Een groot deel van de nieuwe serie stoptreinen van Bombardier, een consortium van Siemens, is de laatste weken stil komen te staan. Meer dan dertig toptechnici van Bombardier zijn in allerijl naar Nederland gekomen om de problemen op te lossen.
Het smeltwater van de sneeuw lijkt problemen te hebben veroorzaakt in de elektronica van de treinen. Maar definitief uitsluitsel kan de NS daar nog niet over geven. Het spoorbedrijf had de nieuwe treinen nog niet getest op de effecten van sneeuw. Dat had deze maand moeten gebeuren, maar de NS is verrast door het vroege winterweer.
Volgens de vervoersmaatschappij hebben de problemen met de nieuwe sprinters geen gevolgen voor de dienstregeling. De oude stoptreinen, die de sprinters moesten vervangen, zijn ingezet op de trajecten waar door de defecten treinstellen uit zijn gevallen.
De NS ontkent ten stelligste dat het rijden volgens een uitgeklede 'kerstdienstregeling' te maken heeft met de problemen met de sprinters. "We rijden al jaren volgens een aangepaste dienstregeling in de kerstvakantie", meldt de zegsman. Wel zijn er in de Randstad nog een paar aanpassingen gedaan vanwege het winterse weer. De NS hoopt hiermee voldoende ruimte tussen de treinen te houden, zodat mogelijke problemen
niet meteen leiden tot opstoppingen op het spoor.

Sprinters NS niet bestand tegen winter
Sprinters NS niet bestand tegen winter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.