RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

A2 weer deels open na ongeluk bij knooppunt Everdingen


EVERDINGEN - De snelweg A2 is deels weer open vanaf knooppunt Everdingen in de richting van Utrecht. Er was vanochtend vroeg een ongeluk met een vrachtwagen en personenauto. Er is een tijdelijke vangrail geplaatst om de verkeersveiligheid te garanderen. Op een later moment wordt de vangrail gerepareerd. Rijkswaterstaat verwacht de overige rijstroken naar Utrecht rond 16.00 uur vrij te geven. Het verkeer vanuit Utrecht kan intussen weer gebruik maken van alle rijstroken.

Het ongeluk gebeurde rond 05.45 uur. De vrachtwagen schoot door de middenberm en kwam bijna op de andere weghelft terecht.

Bianca Damink van de ANWB over het ongeluk en de vertraging


De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Volgens een woordvoerder stond er een auto stil op de vluchtstrook en is de vrachtwagenchauffeur daarvan geschrokken en is de truck gaan zwenken. De vrachtwagen heeft daarbij een andere auto geraakt. De chauffeur van die personenauto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de berging van de voertuigen bleek ook dat diesel uit de tank van de vrachtwagen is gelekt, aldus Rijkswaterstaat. Ook is er schade aan de vangrail en een lichtmast. De middenvangrail wordt volgens de ANWB vanavond hersteld.

 File op de A2 bij Everdingen File op de A2 bij Everdingen | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -