RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nabeven na akelige achtervolging op man met hakbijl in Utrecht: 'Dacht even aan aanslag'

UTRECHT - Tientallen mensen waren gistermiddag ongewild toeschouwer van een angstaanjagend incident in de Utrechtse Transwijk. Drie mannen, waarvan zeker ťťn met een bijl, stonden elkaar naar het leven. "Ik dacht in een flits even terug aan de tramaanslag, maar ze hadden het op elkaar gemunt", vertelt een getuige die bij de bushalte stond. Volgens de politie zijn de betrokken mannen bekenden van elkaar.

De getuige wachtte op de bus bij de Koningin Wilhelminalaan toen het tumult uitbrak. "In mijn hoofd was er even kortsluiting: ineens zag ik drie gewapende mannen mijn kant op komen. Eťn daarvan had een hakbijl, de twee anderen messen."

Het plan leek om de man met de bijl dood te rijden. Het sloeg echt helemaal nergens op"
Getuige

Er werd niet geschreeuwd, volgens de getuige. Wel was er een bestelbus met piepende banden tegen het verkeer ingereden en ook over de stoep. "De bestuurder reed overal en nergens heen. Het plan leek wel om de man met de bijl dood te rijden. Het sloeg echt helemaal nergens op."

De geschrokken getuige stond zelfs nog even naast de man met de hakbijl, want zijn inmiddels gestopte bus kon hij nog niet in. "De chauffeur was verstandig en hield de deuren dicht. Ik hoopte dat het goed zou aflopen, maar op een gegeven moment splitsten de drie mannen op. Pas toen ik uiteindelijk in mijn bus zat, begon het allemaal een beetje te bezinken. Ik heb geen foto's of filmpjes gemaakt. Dat leek me niet handig. Ik weet nog wel hoe de mannen eruit zagen. Het viel me ook op dat ze niet goed Nederlands spraken."

Fietser
Ook een fietser die toevallig getuige was, is nog onder de indruk. "Op een gegeven moment zag ik vanuit de Stempelslaan een bestelbus door het gras rijden en over de stoep. Twee mannen zaten achter een man met een soort brandweerbijl aan. Hij rende vervolgens om een lijnbus vol met mensen heen en de mannen in de bestelbus bleven achter hem aanzitten. Niet echt goed voor je auto..."

De fietser sprak nog even met een van de betrokken mannen. "Ze reden met een bestelbus naar me toe. Vanuit het raampje riepen ze over de man met de bijl: hij is gevaarlijk en gewapend. Volgens mij wilden ze dat ik de politie ging bellen, maar dat was ik al aan het doen."

De politie was er snel bij en ťťn van de mannen werd aangehouden. Wat de aanleiding was voor het conflict is nog onduidelijk. "Dat zijn we nog aan het uitzoeken", zegt een woordvoerder. Hij kan niet bevestigen dat er messen in het spel waren, wel staat vast dat een van de betrokkenen een bijl bij zich had. Een buurtbewoner die het incident heeft gezien, weet het zeker: er was ruzie over een geldlening. Ook dit kan de politie niet bevestigen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -