RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht staat grote EK-schermen op terrassen toe: mooi nieuws, maar ook nog wel vragen

UTRECHT - Ook Utrecht, Rotterdam en Den Haag staan horecazaken toe om wedstrijden van het EK voetbal vanaf zaterdag op een groot scherm op het terras te laten zien. Amsterdam kondigde dat gisteren al aan.

De schermen op de terrassen mogen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Bezoekers moeten blijven zitten en op 1,5 meter afstand houden van elkaar. Horecazaken hebben geen vergunning nodig voor de schermen.

Reacties Utrechtse horeca-ondernemers
"Dit is heel mooi nieuws", reageert Kris Besselse van cafť De Potdeksel. "We kunnen dit goed regelen met tafels en groepjes zodat er afstand kan worden houden. In eerste instantie gaan we dit alleen doen bij het Nederlands elftal, maar als er animo is voor andere wedstrijden kunnen we natuurlijk schuiven."

Sidney Rubens van Roost aan de Singel zit nog met een aantal vragen. "Hoe moet je ervoor zorgen dat het scherm niet zichtbaar is vanaf de openbare weg? Afhekken? Ik vind het nog niet zo duidelijk allemaal. Ook het handhaven van het afstand houden lijkt me lastig. Stel dat Nederland scoort en mensen gaan juichen..."

Daan Smeltzer is onder meer eigenaar van Stan & Co. Hij had vanmorgen nog niks gehoord van de gemeente. "Ik wist dit nog niet, maar het is wel leuk natuurlijk. We gaan nu eens kijken wat we hiermee gaan doen."

Parken en pleinen
EK-wedstrijden kijken op grote schermen in parken of op pleinen is niet toegestaan. Dit zou dan gelden als een testen voor toegang-evenement waarvoor een vergunning nodig is.

Oranje speelt zondag om 18.00 uur tegen TsjechiŽ en die wedstrijd is dus vanaf het terras te volgen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -