Vier mannen opgepakt vanwege drugshandel vanuit Veenendaalse woning

VEENENDAAL - De politie heeft vier mannen opgepakt in een woning aan de Tinneweide in Veenendaal. In het huis vonden agenten drugs en materiaal dat wijst op de handel in drugs. Ook trof de politie spullen aan die mogelijk gestolen zijn.
In de woning lagen ponypacks met harddrugs, amfetaminepillen en hennep. Ook waren er versnijdingsmiddelen aanwezig. Naar de exacte hoeveelheid van de drugs wordt nog onderzoek gedaan.

Signalen

Wijkagenten kregen signalen over de woning: zo veroorzaakte de bewoner overlast en kwamen er veel onbekende bezoekers bij de woning. De politie besloot daarop een onderzoek te starten.
Gisteravond nam de politie een kijkje bij de woning. In het huis waren op dat moment vier personen aanwezig: de bewoner, een 44-jarige Utrechter en een 48-jarige man van wie de woonplaats onbekend is. Ook een 18-jarige bezoeker is opgepakt: in zijn scooter werden drugs aangetroffen.
De 48-jarige man wordt verdacht van heling van de gestolen goederen in de woning. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. De andere drie zitten momenteel nog vast voor verhoor.

Woning dicht

Burgemeester Gert-Jan Kats heeft de woning direct gesloten. Dat gebeurt vaker wanneer er drugs worden aangetroffen op een specifieke locatie. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden.
Volgens de burgemeester was de woning sterk vervuild. In een schriftelijk bericht van de politie laat hij verder weten blij te zijn dat de drugscriminaliteit in de woning is beëindigd. "Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren en roep mensen op signalen te blijven melden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.