Meerdere ongelukken wegens stuifsneeuw

REGIO - Door stuifsneeuw zijn in De Ronde Venen drie auto's los van elkaar op de N201 van de weg geraakt. Ook vanuit andere gemeenten worden ongelukken gemeld. Door de harde wind zijn wegen bedekt met sneeuw afkomstig van weilanden.
Het eerste ongeval vond donderdagavond plaats bij Mijdrecht. De bestuurder van een auto raakte door de gladheid de macht over het stuur kwijt waarna het voertuig voor een deel in de sloot belandde. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Rond 0.10 uur was het raak op de N201 tussen Vinkeveen en Waverveen. Nadat een automobilist in een berg sneeuw was gereden, botste de wagen tegen een lantaarnpaal om op het fietspad tot stilstand te komen. Ook bij dit ongeluk raakte niemand gewond.

ZIEKENHUIS

In Abcoude botste een vrouw op de Molenweg tegen een boom. Nog voordat de politie ter plaatse was, hadden omstanders het slachtoffer al naar het ziekenhuis gebracht.
Behalve in De Ronde Venen, werden er ook in Veenendaal sneeuwduinen op de weg gemeld. Op de Rondweg West raakte daardoor een automobilist van de weg. In Woerden gleed een automoblist van de N198 het ijs op. De man kon zelf de auto uitkomen. Een berger heeft de wagen later van het ijs gehaald.
Tussen Bunschoten en Baarn heeft de politie wegens de gladheid tijdelijk een weg afgesloten. In Utrecht vonden strooiploegen op de routes Letschertweg en Nedereindseweg stuifsneeuwbergen van een halve meter hoog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.