RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koninklijk bezoek in Rhenen bij jubileum liefdadigheidsorganisatie Onky Donky

RHENEN - Prinses Margriet feliciteerde vandaag Stichting Onky Donky uit Rhenen met hun vijfjarig jubileum. Ze nam kijkje achter de schermen om te zien wat de stichting doet. Zo hielp ze bij het bereiden van de feesttaart voor de dieren in het Ouwehands Dierenpark en ging ze met gezinnen in gesprek.

De stichting opereert vanuit een apart gebouw in de bekende dierentuin. Daar zit een uitvalsbasis voor kinderen met een beperking. "Dat kunnen kinderen zijn die leven onder de armoedegrens, kinderen met een fysieke beperking, maar ook kinderen die ziek zijn", vertelt Roby Beusink van stichting Onky Donky. Die kinderen kunnen via de liefdadigheidsinstelling naar de dierentuin. In het gebouw van Onky Donky maken ze voer voor de dieren en wandelen ze op eigen houtje door het park. Als ze rust nodig hebben, kunnen ze bij Onky Donky terecht.

Een fijn dagje uit
Familie van Dijk was vandaag bij het jubileum aanwezig. De jongste dochter is een paar jaar geleden succesvol behandeld voor een kwaadaardige nier tumor. Tijdens de intensieve behandeling werden ze door het ziekenhuis getipt om tussendoor een dagje naar Onky Donky te gaan. "Normaal gesproken ga je wel vaker naar de dierentuin", vertelt vader Ruud van Dijk, "maar als je in zo'n traject zit, komt dat er niet van. Dat was wel echt een welkomen dag tussendoor."

De prinses ging uitgebreid met de kinderen en hun ouders in gesprek over de stichting. Daarna hielp ze met het maken van een taart voor de geiten en ezels. Samen met de kinderen voerde ze die ook. Aansluitend onthulde ze een plaquette voor de stichting. In de afgelopen vijf jaar hebben zij meer dan achtduizend gasten ontvangen. Dat aantal moet hoger, zegt Beusink: "In de toekomst willen we per jaar drieduizend mensen ontvangen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -