RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minister vraagt ziekenhuizen: 'Zet vaccinatiestempel in het gele boekje'

AMERSFOORT - Stel, je bent in het ziekenhuis gevaccineerd. Dan heb je geen stempel gekregen in het gele boekje. En dat gele boekje is nu juist zo belangrijk als je naar bepaalde landen wil. Gevolg: een PCR-test van zo'n 100 euro op eigen kosten. Minister De Jonge gaat kijken of daar verandering in kan komen, mede dankzij een Amersfoorter.

De Amersfoorter met een spierziekte wil liever niet met zijn naam genoemd worden. Hij baalt vooral van de hele situatie. "Een beetje onzin", noemt hij het. "Mijn buurman heeft de stempel wel, en komt Duitsland wťl in", zegt hij. "En ik niet." Hij zocht contact met de politiek en vond gehoor bij Attje Kuiken van de PvdA. Die heeft een motie ingediend met de vraag aan demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid om ziekenhuizen te vragen tůch het gele boekje te bestempelen.

Geen keiharde afspraak
"De motie wordt volgende week dinsdag behandeld, maar de minister heeft toegezegd dat hij het de ziekenhuizen gaat vragen", zegt Kuiken tegen RTV Utrecht. Het is geen keiharde afspraak, aldus Kuiken. "Helaas niet. Maar hij snapt dat mensen er waarde aan hechten."

Sinds vandaag kan je ook je vaccinatiebewijs in de CoronaCheck app uploaden. "Maar niet overal ter wereld heeft men die app. Dat hebben we alleen in Europa afgesproken", zegt Kuiken. Op Twitter zegt het Kamerlid dat minister De Jonge geen fan is van het gele boekje omdat het als 'coronapaspoort' gezien wordt.

'Ik ben dankbaar'
De man uit Amersfoort is in elk geval blij. "Ik ben haar hartstikke dankbaar, dat ze dit voor ons heeft gedaan. Wij zijn een groep van 4000 mensen. Het is jammer dat het UMC Utrecht ons zo heeft tegengewerkt, vanwege een stempeltje. Hopelijk krijgen we het nu snel."

Lees ook: Utrechtse raad: 'Elke gevaccineerde moet stempel krijgen in gele boekje, ook in ziekenhuis'


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -