Automobilist vlucht voor politie na meerdere aanrijdingen bij Zeist

© Instagram Politie Zeist
Soesterberg/Zeist - De politie heeft vannacht de handen vol gehad aan een automobilist. De 18-jarige bestuurder uit Schiedam veroorzaakte in en rondom Zeist meerdere aanrijdingen, maar was niet bereid te stoppen voor de politie.
Meerdere politie-eenheden zetten uiteindelijk de achtervolging in. Na een botsing met een politiewagen op de Rademakerstraat in Soesterberg lukte het om de man uit zijn bestelbusje te krijgen.
De politie Zeist doet via Instagram verslag van het gebeuren: "Wonder boven wonder is onze collega er relatief goed vanaf gekomen met wat kneuzingen", schrijven ze. Ook de bestuurder kwam er met amper letsel vanaf.
De man is meegenomen naar het bureau. De 18-jarige wordt onder andere verdacht van rijden onder invloed. Ook blijkt uit onderzoek dat de verdachte diezelfde nacht betrokken was bij een aanrijding op de A12, waarbij hij met zijn zwarte bestelbus is doorgereden. Hij wordt ook verdacht van veel te hard rijden door de bebouwde kom in Zeist (zonder verlichting) en mogelijk van poging tot doodslag.
Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.