Instellingen

Bunschoten plaatst camera's en hekken tegen feestvierders

© Caspar Huurdeman
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeente Bunschoten neemt maatregelen op de rotonde bij Westsingel, waar groot feest gevierd werd na afgelopen EK-wedstrijden. Er worden hekken en camera's geplaatst. De gemeente hoopt op deze manier dat het komende zondag niet uit de hand loopt. Eerder zijn er vernielingen gepleegd en zijn mensen met een publieke functie belaagd.
Relschoppers worden opgespoord en berecht, schrijft de gemeente op haar website. "Bij escalatie wordt de rotonde en de omgeving direct ontruimd. Aangerichte schade wordt verhaald op de daders, en bij minderjarige daders op de ouders."
Afgelopen maandag ontstonden er ongeregeldheden op de rotonde. Er werd vuurwerk afgestoken en flink gedronken. Rond 21.45 uur waren er zo'n achthonderd feestgangers op de been. Burgemeester Melis van de Groep liet uit voorzorg camera's plaatsen om eventuele vernielingen in beeld te krijgen. De gemeente zegt nu ook het gebruik van camerabeelden niet te schuwen om mensen op te sporen die de regels overtreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.