Instellingen

Bunschoten kiest eerste kinderburgemeester: 'Benieuwd naar ideeën van andere kinderen'

© Gemeente Bunschoten
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Rosalie Koops vertegenwoordigt komend schooljaar de kinderen in de gemeente Bunschoten. Zij is namelijk gekozen tot de eerste kinderburgemeester. De scholier uit groep 7 vindt het erg leuk en gaat zich inzetten voor veiligheid in het verkeer.
"Ik vind het superleuk dat ik als kinderburgemeester de kinderen in ons dorp mag vertegenwoordigen", aldus de kersverse kinderburgemeester. "Ik heb tijdens de finale al leuke ideeën en plannen van de nieuwe kinderlocoburgemeesters gehoord, maar ik ben ook benieuwd naar ideeën van andere kinderen uit ons dorp. Ik hoop veel kinderen te mogen ontmoeten volgend schooljaar!"
Tijdens de finale van de zoektocht voor een burgmeester is unaniem voor Rosalie gekozen. "We zien in haar een hele geschikte vertegenwoordiger voor alle kinderen uit onze gemeente", zegt burgemeester Melis van der Groep. De andere twee finalisten, Justus Bos en Jolien Heuveling, zijn kinderlocoburgemeester geworden. En ook aan andere kinderen die zich hebben aangemeld is gedacht door de gemeente; aan hen is gevraagd of ze in de kindergemeenteraad willen plaatsnemen komend schooljaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.