Instellingen

Win de Jaarbeurs voor 1 dag: ontmoet ons eerste jurylid Hans van Breukelen

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
PROVINCIE UTRECHT - Een paaldansevenement, uitvindersbeurs of het EK jiujitsu? Over een paar weken buigt de zeskoppige jury zich over de tientallen ideeën die jullie hebben ingezonden om een hal of de theaterzaal van de Jaarbeurs voor één dag te vullen met een mooi evenement. Deze week stellen we die jury aan jullie voor. Hans van Breukelen bijt het spits af.
Nu Nederland langzaam maar zeker weer opengaat, ontstaat er weer ruimte voor evenementen. RTV Utrecht en de Jaarbeurs zijn daarom een actie gestart. Welk evenement zou jij organiseren als je voor 1 dag de Jaarbeurs tot je beschikking krijgt? De komende weken laten we jullie ideeën zien, volgen we kanshebbers en in augustus is dan het evenement zelf. Meer weten over de actie, lees dan hier alle verhalen.
Van Breukelen behoeft weinig introductie, maar hierbij een kleine opfrisser. Hij is een geboren Utrechter, werkte als leraar, maar is vooral bekend van zijn voetbalcarrière. In totaal stond hij negentien jaar lang onder de lat bij FC Utrecht, Nottingham Forest, PSV en Oranje, waarmee hij in 1988 Europees Kampioen werd. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met coaching en het geven van lezingen.
Toen Van Breukelen gevraagd werd voor de actie, greep hij dat met beide handen aan. "Omdat ik het initiatief enorm omarm en omdat ik heilig geloof in het verbinden van mensen", aldus de oud-keeper. "Wat is er mooier dan om in de Jaarbeurs Utrechtse mensen bij elkaar te brengen?"
Als jurylid gaat hij vooral letten op ideeën die vitaliteit omarmen. "Hoe je bij mij kunt scoren? Kom met een idee waar je jong en oud, wat voor afkomst dan ook, bij elkaar kunt brengen en in beweging kunt krijgen. Dat kan sporten zijn, dat kan cultureel zijn, maar verzin iets waarvan je zegt: dit past bij Utrecht. Dit gaat om vitaliteit en dit brengt mensen bij elkaar. Doe je best!"
Zelf een plan insturen? Ga naar www.jaarbeurs.nl/win en geef je op! Wie weet win jij dan wel die felbegeerde sleutel tot de hal of theaterzaal van de Jaarbeurs om jouw evenement te realiseren. Je hebt tot uiterlijk 17 juli de tijd, succes!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.