Instellingen

Bekende YouTubers voetballen tegen schelden met kanker in Utrecht

UTRECHT - Schelden met "kanker" moet maar eens over zijn, vindt KWF Kankerbestrijding. Zij komen daarom met een nieuwe actie: #TegenKK.
#TegenKK
#TegenKK © tegenkk.nl
"Tenminste één op de drie Nederlanders krijgt eens in zijn of haar leven de diagnose kanker te horen. Kanker raakt ons allemaal. Het gebruik van kanker als scheldwoord doet veel mensen onnodig pijn en zou onmiddellijk moeten stoppen", zegt Linda Sumner van KWF.

Online en offline

"Vanaf morgen kunnen gamers van FIFA21 in een shirt spelen van #TegenKK, dus zo kan iedereen die het spel speelt laten zien dat ze er tegen zijn dat mensen met het woord kanker schelden", aldus Sumner.
Ook op het voetbalveld wordt veel gescholden met het woord, vertelde Sumner. "Daarnaast kan heel voetballend Nederland straks spelen met een speciale badge van ons."
Vanavond is in Utrecht een benefietwedstrijd, als startsein van de actie. "Speciaal voor deze gelegenheid komen wat bekende gezichten in actie, zoals YouTubers. Denk aan Koen Weijland, Bas VV, Dani en Rarko. Zij dragen uiteraard ook onze nieuwe mouwbadge."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.