Pilot priklocaties wordt verlengd: vaccineren kan in Vianen, Soest en Wijk tot zeker eind augustus

Ook deze vaccinatielocatie in Vianen wordt tot in ieder geval eind augustus gebruikt.
Ook deze vaccinatielocatie in Vianen wordt tot in ieder geval eind augustus gebruikt. © RTV Utrecht / Roos van Bijnen
PROVINCIE UTRECHT - Dat prikje om de hoek halen? In Vianen, Soest en Wijk bij Duurstede kan dat voorlopig nog wel even. Deze drie locaties maakten onderdeel uit van een pilot van GGD regio Utrecht, om te zien of genoeg mensen het fijn zouden vinden dichtbij huis hun vaccinatie te kunnen halen. En die pilot slaagde zonder enige twijfel, deelt de GGD.
De gehele zomer - tot in ieder geval eind augustus - zal op de drie plekken eenmaal per week gevaccineerd blijven worden met mRNA-vaccins BioNTech/Pfizer en Moderna. De GGD had eigenlijk al wel verwacht dat de pilot succesvol zou zijn, gezien de hoeveelheid mensen die de afgelopen drie weken op de bewuste locaties intekenden.
"Er was zeker voldoende animo", zegt een GGD-woordvoerder. "Alle tijdsloten kwamen moeiteloos vol. En we kregen van veel mensen terug dat lekker dichtbij prikken werkt. Kijk, van bijvoorbeeld Vianen naar de Jaarbeurs is geen mega-afstand, maar wel nét een beetje onhandig. Daarom des te fijner als je ook om de hoek gevaccineerd kan worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.