Is de prik nou vrijdag- of zaterdagnacht? Verwarring over nachtelijke vaccinatieafspraken

Een aantal pechvogels staat voor een dichte Jaarbeurs.
Een aantal pechvogels staat voor een dichte Jaarbeurs. © Joost Vermeer
UTRECHT - Wie een nachtelijke prikafspraak heeft voor het Janssen-vaccin om 00.00 uur op zaterdag, wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht. Toch gaat dat nog wel eens mis, zoals afgelopen weekend, waardoor een sommigen voor een dichte deur staan bij de vaccinatielocatie. "Ik zou zeggen dat er ongeveer veertig of vijftig mensen waren in totaal", zegt een van die mensen, Joost Vermeer.
Vermeer zegt dat hij door een ongelukkige samenloop van omstandigheden voor een dichte Jaarbeurs stond afgelopen weekend. "Ik had gebeld voor een Janssen-vaccin, dat kon. Ik kon namelijk zaterdagavond om 00.00 uur terecht bij de Jaarbeurs. Toen kreeg ik een bevestigingsmailtje dat ik inderdaad zaterdagavond om 00.00 op zaterdag een vaccinatie kon komen halen. Door de verspreking van de telefoniste en mijn eigen onoplettendheid stond ik er keurig om vijf voor twaalf, maar op de verkeerde dag." Vermeer moest namelijk zijn prik halen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Een extra werkinstructie

Hij was niet de enige. "Ik zou zeggen dat er ongeveer veertig of vijftig mensen waren in totaal." De GGD regio Utrecht (GGDrU) laat weten een aantal meldingen over een dichte deur te hebben gehad, maar zeker geen vijftig. "We hebben wel een behoorlijk aantal no-shows", zegt een woordvoerder. Die cijfers zijn niet gespecificeerd, de GGDrU weet dus niet of die mensen op het verkeerde tijdstip voor de deur stonden. Het aantal mensen dat om welke reden dan ook niet komt op dagen ligt in de nacht hoger dan overdag.
De GGDrU laat weten dat telefonisten een "extra werkinstructie" hebben gekregen, vanaf nu benadrukken ze wanneer de prikafspraak precies is. Joost Vermeer zal het in ieder geval niet meer gebeuren dat hij voor een dichte deur staat. "Ik heb vandaag gebeld met de GGD, die moesten lachen om de fout en ik ook wel. Ik kan vrijdag terecht in Nieuwegein, om half vijf. Ik heb nog wel even gecheckt of het in de middag of in de nacht is. Het is in de middag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.