Spandoeken tegen parkeerbeleid Woerden: 'Noorthoek weg, auto terug'

WOERDEN - In de binnenstad van Woerden zijn spandoeken opgehangen tegen het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente. Vooral de wethouder moet het ontgelden.
Spandoek in de Wagenstraat.
Spandoek in de Wagenstraat. © Egberts Media
Kern van het nieuwe parkeerbeleid is dat de gemeente de binnenstad graag autoluw wil hebben. Fase 1 van de invoering verliep al zeer chaotisch. Volgens inwoners en ondernemers kwam dit door slechte communicatie. Zo moesten mensen een dagkaart van 20 euro betalen om snel even boodschappen te doen. Wethouder Arjan Noorthoek bood later zijn excuses aan en beloofde beterschap.

Fase 2

Op 15 juli gaat fase 2 in, maar dat verloopt nog niet soepel. Dit keer kregen Woerdenaren drie weken voor de invoering een bericht. Daarin staat dat bewoners en ondernemers van de Wagenstraat en het Plantsoen tussen tien uur 's ochtends en half zeven 's avonds niet meer voor hun deur mogen parkeren, terwijl ze wel een parkeervergunning van 192 euro hebben. De plekken moeten volgens de gemeente vrij blijven voor winkelende bezoekers.
Bewoners richten hun pijlen op de wethouder.
Bewoners richten hun pijlen op de wethouder. © Egberts Media
Voor en na die tijd mogen bewoners wél voor de deur parkeren maar daar wringt de schoen: parkeren is in de avond en ochtend namelijk gratis voor iedereen. Daardoor vragen sommige inwoners zich af: wat heb ik nog aan mijn parkeervergunning?

Spandoeken

Bewoners en winkeliers voelen zich niet gehoord door de gemeente. Op de spandoeken die nu zijn opgehangen bij de Wagenstraat, wordt uitgehaald naar wethouder Arjan Noorthoek, die verantwoordelijk is voor het parkeerbeleid. Op een van de spandoeken staat een duidelijke boodschap: "Noorthoek weg, auto terug". Op een andere staat: "Door Noorthoek zijn gezeur geen auto voor de deur".
20 euro voor 12 seconden parkeren (reportage van 11 mei jl.)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.