Overbergse drugsketelbouwer en handlangers aangehouden

© politie.nl
OVERBERG - Om synthetische drugs zoals speed en chrystal meth te maken heb je speciale ketels nodig. Een 54-jarige man uit Overberg is gearresteerd omdat hij die ketels zou bouwen. Ook zijn een 49-jarige man uit het Utrechtse Elst en een 40-jarige man uit Veenendaal opgepakt, de politie merkt hen aan als handlangers van de ketelbouwer.
De politie verdenkt de mannen van het maken van die drugsketels, ook zouden ze op zoek zijn naar locaties om drugs te kunnen maken, deelnemen aan een criminele organisatie en witwassen.
Een drugsketel bouw je niet zomaar, daar is specialistische kennis voor nodig die niet veel mensen hebben. "Een relatief kleine groep bouwers speelt een belangrijke schakel in het totale drugsproces", zegt de politie. "Met de aanhouding van de hoofdverdachte verwachten we een van de grotere ketelbouwers van Nederland aangehouden te hebben. Zijn ketels zouden bij verschillende labs in werking zijn geweest." De politie Oost-Nederland kwam de man op het spoor.
Op verschillende plekken in het land zijn invallen geweest in verband met de ketelbouwer. Woningen en bedrijfspanden in Rotterdam, Elst, Overberg, Veenendaal, Rhenen en Kootwijkerbroek zijn binnengevallen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.