Instellingen

Utrechtse Joshua (21) ging als au pair naar Rome en alles werd gefilmd

UTRECHT - Drie maanden lang wonen bij een onbekend gezin in een land waarvan je de taal niet spreekt. De Utrechtse Joshua (21) ging dat avontuur aan in Rome - en elk moment werd gefilmd.
Een onvergetelijke ervaring, omschrijft Joshua zijn tijd in Italië. Voor het tweede seizoen van het programma Au Pairs (BNNVARA) worden vijf jongeren gevolgd die alles achterlaten om drie maanden als au pair aan de slag te gaan bij een Italiaans gezin.
Joshua (21) ging als au pair naar Rome
Eenmaal aangekomen, krijgen ze het flink voor hun kiezen: karakters die botsen met die van hun gastouders, onuitstaanbare oppaskinderen en heimwee breekt sommigen van de au pairs al snel op. Gaan ze zich redden in het Italiaans en lukt het ze om een band op te bouwen met hun gastgezin?

Knipperlichtrelatie

"Ja, we werden wel in het diepe gegooid", lacht Joshua. Inmiddels is hij weer thuis in Utrecht. Op zijn slaapkamer hangen foto's van het Italiaanse gezin, die hij zijn ''second family' noemt.
In de serie is te zien hoe Joshua drie maanden aan de slag gaat bij de familie Nicolai in Rome. Hij zorgt voor de 10-jarige Rodrigo en zijn zusje Cecilia (6). "Met de jongste had ik echt een knipperlichtrelatie. Soms vond ze me leuk, dan kon ze me niet uitstaan. Dat was wel even wennen."
Gelukkig is de student verpleegkunde niet voor een gat te vangen. Met engelengeduld, maar ook Hollandse nuchterheid probeert hij een band op te bouwen met zijn gezin.
Joshua met zijn 'tweede familie' in Rome.
Joshua met zijn 'tweede familie' in Rome. © BNNVARA/ Sky High TV

Sojamelk

Dat was niet het enige obstakel. Joshua is namelijk veganist en dat bleek niet heel makkelijk te gaan met het Italiaanse dieet vol zuivel en vlees. "Het was bijna onmogelijk", zegt Joshua. "Ik probeerde in mijn beste Italiaans in een supermarkt sojamelk te kopen, maar toen dachten ze dat ik het over ijs had. Maar gelukkig dacht de moeder uit mijn gezin wel erg mee en kon ik daar regelmatig veganistisch eten."
Al die buitenlandse avonturen beleven is één ding. Dat alles vastgelegd wordt op camera een tweede. Joshua: "Ik weet wel dat ik me daar voor heb opgegeven, maar toch was het in het begin gek. Soms denk je: "alweer die camera in mijn nek? Maar naarmate de tijd verstreek, werd het steeds natuurlijker."

De enige man

Opvallend is dat Joshua de enige mannelijke deelnemer is aan het programma. "Er is een soort stigma dat dit een vrouwenwereld is, maar dat is helemaal niet zo. Ook jongens kunnen prima dit werk doen. Ik vond het juist enorm leerzaam om een kijkje te krijgen in een ander soort opvoeding. Ik zie het juist als iets handigs voor als ik later zelf vader wil worden."
Het nieuwe seizoen van 'Au Pairs' is vanaf 29 juni iedere dinsdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.