FNV onderzoek: bijna niemand wil helemaal terug naar kantoor

Maar één op de tien werknemers wil helemaal terug naar kantoor.
Maar één op de tien werknemers wil helemaal terug naar kantoor. © RTV Utrecht
UTRECHT - De meeste mensen willen niet volledig op kantoor werken als dat weer mogelijk is. Maar één op de tien werknemers wil dat, meldt werknemersorganisatie FNV. Zeven op de tien mensen wil liever een combinatie van thuis en op kantoor werken. En twee op tien wil volledig thuiswerken.
Daarmee is een volledige terugkeer naar kantoor het minst populair. Het onderzoek van de FNV is gedaan onder 5000 leden, vooral werkzaam in de financiële sector, zakelijke dienstverlening en overheidsinstanties.

Inspraak voor werknemers

Acht op tien werknemers zijn nu tevreden over werken vanuit huis, dat was vorig jaar nog tweederde. Werknemers willen ook inspraak over de plek waar zij werken, 63 procent wil dat inspraak zelfs wettelijk wordt vastgelegd.
FNV-vicevoorzitter Kitty Jong wil ook een steviger positie vanuit de werknemer. "Onze leden spreken zich hier duidelijk over uit en geven aan thuis productiever te zijn." Als het wettelijk wordt vastgelegd, wil de vakbond met werkgevers afspraken maken "waarin afwegingen van belangen kunnen worden gemaakt". "En niet dat alleen werkgevers bepalen, zoals nu", aldus Jong.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.