Instellingen

Basisschool Meester Vos maakt magazine over school in coronatijd: 'Mama was wel strenger dan de juf'

HAGESTEIN - Het was een schooljaar om nooit te vergeten, vonden juffen Irene Verboom en Simone Ploeg. Niet eerder maakten ze zulke bijzondere lesdagen mee als afgelopen jaar. En daarom presenteerde hun school Meester Vos in Hagestein vandaag een speciaal corona-magazine, met ruim 70 verhalen van kinderen, ouders en leerkrachten.
"We dachten: zo'n gekke tijd als deze maak je nooit meer mee", vertelt Verboom. "Dit is een onderwerp dat gewoon in de geschiedenisboeken belandt. Daarom besloten we om ons eigen geschiedenisboek te maken. Zodat we onthouden hoe bijzonder dit eigenlijk was."
Apart of toch heel leuk? Zo kijkt Meester Vos terug op het corona-schooljaar
In een (hopelijk) eenmalige oplage over thuiswerken vallen er in het magazine ruim 70 verhalen te lezen. Bijvoorbeeld over hoe er werd geruzied over wie de iPad wanneer mocht of dat al die meetings na een paar weken toch wel een beetje lang begonnen te duren.
En heel bewust vroegen ze niet alleen naar de negatieve ervaringen. "Het was namelijk leuk en apart tegelijkertijd", vertelt Sophie (groep 8). "Je kunt ineens veel meer met je ouders zijn, bijvoorbeeld. En gezellig samen eten. Maar aan de andere kant zie je je vriendinnen en juffen niet."
Ik kon thuis dan wel beter concentreren, en toch is het hier veel beetjes meer leuker
Nadir, leerling groep 6
Iedere leerling kreeg vandaag een magazine mee naar huis. Als groep 6 het magazine bekijkt, is er gegrinnik te horen. "Dit vind ik écht het grappigste verhaal", wordt er door de klas heen gejoeld. "Deze jongen schreef dat zijn mama wel strenger dan de juf was."
Ze zijn supertrots op hoe hun leerkrachten het al die maanden hebben gedaan, zegt Nadir. "Ze deden echt mega hun best om het leuk te maken voor ons. Dat is fantastisch. Want volgens mij was het voor onze juf ook helemaal niet zo leuk."
Zo tegen het einde van het schooljaar hoopt hij stiekem wel dat die coronatijd een keer voorbij is. "Nou, eindelijk. Ik kon thuis dan wel beter concentreren, en toch is het hier veel beetjes meer leuker."
Aandachtig leest groep 6 alle verhalen uit de corona-verhalenbundel
Aandachtig leest groep 6 alle verhalen uit de corona-verhalenbundel © RTV Utrecht / Roos van Bijnen
Ploeg is ook blij dat het coronatijdperk langzaam ten einde lijkt te komen. Iedereen begon elkaar gewoon te missen, zegt ze. "Het is dat contact met mensen. Dat je even je hand op iemands schouder kan leggen. Die mooie lachende gezichtjes van die kinderen. Dat ga je het meest missen, ondanks dat je ze op een beeldscherm ziet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.