Jongen (14) zwaargewond na mishandeling, 3 leerlingen Kalsbeek College geschorst

© RTV Utrecht
WOERDEN - In Woerden is afgelopen maandag een jongen van 14 zwaar mishandeld in het Brediuspark. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
Het slachtoffer zit op het Kalsbeek College, dat vlakbij het park ligt, en de school is dan ook heel erg geschrokken van het incident. "Wij zijn ons rot geschrokken. Blijkbaar kan er dagen iets broeien op school terwijl niemand iets merkt. Ouders en ook de school niet", vertelt locatiedirecteur Paul Verkade. "Het gaat nu goed hoor met hem. Hij is herstellende. Maar hij moet wel weer vertrouwen krijgen in zijn schoolomgeving."

Schorsing

Op dit moment zijn er drie leerlingen geschorst. Voor hoe lang wil Verkade niet zeggen, maar hij benadrukt wel dat de straf een heel zwaar middel is.
De politie is nog druk bezig met het onderzoek. Er is al met een aantal getuigen gesproken, maar de politie denkt dat meer mensen de mishandeling hebben gezien of ervan af hebben geweten.
Ook Verkade denkt dat: "Deze vechtpartij was een zeldzaamheid, het was geen gewone vechtpartij. Het was van een andere orde omdat er sprake was van een voorbereiding. Zo'n twintig leerlingen hebben ervan geweten en zagen het aankomen. Maar niemand zei iets."
De mishandeling was afgelopen maandag rond 13.50 uur. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.