Instellingen

'Als een agent ligt te knokken voor zijn leven, waarom help je dan niet?'

© Instgram @michael_politie
UTRECHT - De Utrechtse wijkagent Michael werd afgelopen vrijdag aangevallen door twee mannen toen hij een drugsdeal wilde stoppen in Lunetten. Hij werd geslagen en gewurgd terwijl omstanders toestroomden en niets deden. Hij besloot zijn verhaal te delen. "De motivatie daarachter is om te laten zien dat het impact heeft op je."
Het gaat wel goed, zegt Michael nu bijna een week na het incident. "Ik heb nog wat blauwe plekken, ben wat beurs en m'n nek zit een beetje vast af en toe." Hij plaatste eerder al een bericht op social media maar werd teruggefloten door de korpsleiding. Een post zou het nog lopende onderzoek mogelijk hinderen. "Nu heb ik toch weer gepost want ik wil het graag delen."
Op Instagram schrijft Michael dat hij direct wordt aangevallen door twee mannen als hij ziet dat er een deal aan de gang is. "Één van de mannen wist ik vast te boeien aan een lantaarnpaal. De andere man ging vol in verzet waarbij ik in mijn gezicht werd geslagen en de verdachte probeerde mij te wurgen. Gelukkig wist ik los te komen en kon ik de verdachte onder controle brengen tot de collega's mij te hulp schoten." Uiteindelijk hield de politie drie mannen aan.
Met de omstanders heeft hij geen contact gehad, daar stond zijn hoofd niet naar. Met zijn online bericht hoopt hij wel mensen te bereiken. "Om te laten zien van: als een agent ligt te knokken voor zijn leven, waarom help je dan niet?"
Het zijn ook collega's die hem nu steunen. "De blauwe familie" noemt Michael ze. Toch wil hij niet te lang stil staan bij de gebeurtenis, hij moet verder. "De agressie is meer en heftiger, maar je weet dat het bij je werk hoort en dat het een keer kan gebeuren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.