Oostenrijkse politie mist 'concrete aanwijzing' in moeizame zoektocht naar Rida (19)

PROVINCIE UTRECHT - De Oostenrijkse autoriteiten tasten nog altijd in het duister waar de vermiste Rida Zoundri uit Zeist is. De 19-jarige Rida verdween ruim een maand geleden, toen hij op vakantie was in Innsbruck. Hoewel de Oostenrijkse politie op dit moment niet actief zoekt, zullen ze bij nieuwe concrete aanwijzingen weer direct in actie komen. Dat zegt onderzoeksleider Christoph Kirchmair.
De Oostenrijkse politie tast nog in het duister waar Rida is
De Oostenrijkse politie tast nog in het duister waar Rida is © RTV Utrecht / Carmen Nelissen
Twee dagen geleden is er nog met onder andere een helikopter gezocht in het berggebied ten noorden van de stad. Privéspeurhonden zouden daar een spoor van de vermiste Zeistenaar hebben opgepikt. Uiteindelijk liep dat spoor op niets uit, onder andere omdat politiehonden de geur vervolgens niet roken.

'Zoekgebied is te groot'

De familie Zoundri zou graag zien dat de politie meer doet. Kirchmaier snapt dat maar zegt dat het zoekgebied daarvoor gewoonweg te groot is. "We weten niet waar hij was toen hij vermist raakte, alleen dat het waarschijnlijk is dat hij op 30 mei bovenop de berg is geweest aan de noordkant. Maar 's avonds is zijn telefoonsignaal opgepikt aan de andere kant van het dal, zo goed als in het centrum van de stad."
Dit weekend organiseert de familie een nieuwe zoektocht en focust daarbij op de berggebied in het noorden. De politie denkt niet dat Rida daar nog is, al willen ze het ook niet uitsluiten. "We kunnen het niet weten. Er zijn gewoonweg te veel gaten in de tijdlijn."
Oostenrijkse politie mist 'concrete aanwijzing' in moeizame zoektocht naar Rida (19)

Nieuwe aanwijzingen

Eerder zocht de politie zowel ten noorden als ten zuiden van Innsbruck met onder andere een helikopter, politie, honden, bergreddingswerkers en vrijwilligers van de brandweer. Die zoektochten hebben niks opgeleverd. "Zelfs als ik terugkijk en het anders kon doen, hadden we dat denk ik niet gedaan. Ik zie niet hoe we het beter hadden kunnen doen", zegt Kirchmaier.
De politie wacht daarom nu weer op een concrete aanwijzing. "Denk aan het vinden van een schoen. Of zodra we weten waar hij definitief was. Dan gaan we er gelijk mee aan de slag."
Rida wordt al ruim een maand vermist. In deze video zetten we voor je op een rij wat er tot nu toe bekend is over zijn vermissing.
De zoektocht naar Rida in beeld samengevat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.