RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kliekjesrestaurant LEFT opent deuren in Utrecht


UTRECHT - Het Utrechtse restaurant LEFT opende vandaag haar deuren. De soepen, sandwiches en sappen worden gemaakt van producten die niet meer verkocht kunnen worden in de supermarkt. Initiatiefnemer Arjan Konincks geeft als voorbeeld een doosje aardbeien waarvan er een niet meer goed is. Het doosje kan je niet meer verkopen maar de rest van de aardbeien kunnen nog gebruikt worden in een gerecht.

Kliekjesrestaurant LEFT opent deuren in Utrecht


Konincks is franchisenemer van de Albert Heijn op de Utrechtse Amsterdamsestraatweg. Boven zijn winkel had hij nog loze ruimte over en hij zat in z'n maag met producten die overblijven. Hij besloot beide problemen op te lossen door een restaurantje te openen boven zijn supermarkt met gerechten van restproducten. "We hopen dat we mensen hiermee kunnen inspireren om goed voedsel niet weg te gooien. Als we nou allemaal een stapje zetten, kunnen we impact maken", zegt hij.

Menu
De overgebleven boodschappen werden eerder gedoneerd aan de voedselbank. Ze lopen nu producten mis maar volgens Konincks is dat geen probleem. "Er blijft voldoende over voor de voedselbank en veel andere supermarkten doneren ook voedsel", zegt hij. Het menu hangt af van wat er over is. Konincks weet dat er altijd bananen over zijn met hier en daar een scheur in de schil en brood blijft ook vaak in het schap liggen. Daarom zullen er altijd sandwiches en bananenbrood te bestellen zijn in het restaurant.

Het favoriete gerecht van de initiatiefnemer staat ook op het menu. "Op vrijdag paste mijn schoonmoeder altijd op en dan maakte ze altijd wentelteefjes. De kinderen kregen elke vrijdag vriendjes over de vloer want dan waren er wentelteefjes. Die maak je van oud brood maar het is hartstikke lekker dus die staan ook op het menu", zegt Konincks. s

Luister hier het interview met initiatiefnemer Arjan Konincks op Radio M Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -