Opnieuw veel animo voor feestelijke priknacht in Jaarbeurs

© ANP
UTRECHT - In de Utrechtse Jaarbeurs worden vanavond en vannacht opnieuw 2500 mensen geprikt met het coronavaccin van Janssen. De interesse voor het feestelijke evenement, compleet met dj's en discolichten, is groot, zegt Jaap Donker, directeur publieke gezondheid van de GGD regio Utrecht. "De beschikbare plekken worden moeiteloos gevuld", aldus Donker.
Vooral jongeren komen op het evenement af, dat van 21.00 uur tot 01.00 duurt. "Zij komen heel blij binnen, omdat deze vaccinatie voor hen echt voelt als het herwinnen van de vrijheid. Iemand zei zelfs tegen me dat het een beetje voelde als een eerste festival", aldus Donker.
"Ook medewerkers vinden het fantastisch om hier te werken. Er heerst toch een andere sfeer dan overdag, dan is die wat serieuzer. Nu is de sfeer wat losser."
Deze prikavond is de derde: vorige week vrijdag en afgelopen woensdag kwamen er ook al mensen naar de Jaarbeurs om te 'dansen met Janssen', zoals de GGD het noemt. "We willen de priknachten zeker blijven herhalen als er meer vaccin beschikbaar is", zegt Donker. Op 8 en 15 juli staan de volgende priknachten gepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.