Utrechter Frank van de Wolde (28) wil PvdA-partijvoorzitter worden

© Frank van de Wolde
UTRECHT - Frank van de Wolde uit Utrecht stelt zich verkiesbaar voor het partijvoorzitterschap van de PvdA. Na de slechte verkiezingsuitslag van zijn partij schreef de 28-jarige PvdA'er met enkele partijgenoten een manifest voor nauwere samenwerking met GroenLinks. Op termijn wil de Utrechter zelfs een fusie tussen de twee partijen.
Van de Wolde is opgegroeid in Veldhoven en vlak voordat het coronavirus uitbrak verhuisde de Brabander 'voor de liefde' naar Utrecht. Hij studeerde International Business Administration aan de Erasmus Universiteit en Crisis & Secutity Management aan de Universiteit Leiden. Verder werkt hij momenteel bij een managementbureau in Amsterdam.

Manifest

Bekendheid binnen zijn partij kreeg hij dus met het manifest 'Samen Rood Groen'. Na publicatie kon zijn plan voor nauwere samenwerking op brede steun rekenen: duizenden PvdA'ers en GroenLinks'ers ondertekenden het pleidooi. Volgens Van de Wolde laten diverse peilingen ook zien dat er onder de achterban van beide partijen 'tot wel 70 procent' steun is voor een nieuwe roodgroene partij. Eerder pleitte de Utrechtse PvdA'er Agnes Jongerius ook al voor meer samenwerking tussen de twee partijen.
Behalve Van de Wolde, zijn er nog twee PvdA'ers die zich hebben gemeld om de huidige voorzitter Nelleke Vedelaar op te volgen. Dit zijn campagnestrateeg Pieter Paul Slikker en fractievoorzitter Gerard Bosman van de PvdA in Den Bosch.
In september mogen de leden van de PvdA bepalen wie de nieuwe partijvoorzitter wordt. Op 1 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.