Door ex-vriend vermoorde vrouw in De Meern nam fatale ruzie en dodelijk schoten op met telefoon

© Michiel van Beers
DE MEERN/KAMERIK - De 30-jarige vrouw die vorig jaar juni werd doodgeschoten door haar ex-vriend in De Meern, heeft de fatale ruzie met haar ex opgenomen met haar mobiele telefoon. Tijdens de rechtszaak vandaag tegen de 38-jarige David K. werden delen van de geluidsopname voorgelezen, waaronder de laatste seconden voordat de vrouw met vijf kogels om het leven werd gebracht.
K. staat vandaag in de rechtbank in Utrecht terecht op verdenking van moord op 13 juni 2020 in haar woning aan de Marketentsterlaan in De Meern. Tijdens het gesprek met de rechters kort na de start van het proces erkende de verdachte vijf keer te hebben geschoten op zijn ex, met wie hij de relatie twee maanden eerder zou hebben verbroken.
"Het eerste schot was schrik, daarna ben ik het gaan afmaken. Dat was meer genade als ik mijn gevoel moet beschrijven", zei de verdachte over de twee schoten door het hoofd. Daarvoor was het slachtoffer al door kogels geraakt in haar zij en rug. Direct na de schietpartij werd K. opgepakt door zwaarbewapende agenten.

Audiobestand

Tijdens het onderzoek stuitte de recherche op het heimelijk opgenomen audiobestand op de telefoon van het slachtoffer. Daarin zei K. dat hij op 21 mei al een keer met een doorgeladen pistool voor de deur van zijn ex-vriendin had gezeten. "Ik heb niets te verliezen, ik schiet je zo door je kanis heen", was op de opname te horen, zo lazen rechters voor.

Gesprek over verkeersboetes

Later tijdens het gesprek, waarbij de twee het onder meer hadden over hun verbroken relatie, spullen en openstaande verkeersboetes, maakte het slachtoffer een einde aan de conversatie. "Ik ben een beetje klaar met dit gesprek eerlijk gezegd". Daarna was op het geluidsfragment te horen hoe K. zijn pistool pakte en zijn ex, die wegliep, zei: "Doe normaal". Vervolgens klonken de schoten.
"Ik dacht op dat moment niet, daarna was ik heel erg in de war", aldus de verdachte. "Het voelde of zij mijn leven wilde vernietigen." Het Openbaar Ministerie maakt vrijdagmiddag de strafeis tegen David K.bekend.
Ook de nabestaanden van de vrouw komen vandaag aan het woord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.