Kort nieuws: Baarn wisselt kerstboom voor lot

UTRECHT - Baarnaars kunnen hun kerstboom in de eerste week van het nieuwe jaar inleveren bij de gemeente en krijgen dan een lot, waarmee ze kans maken op mooie prijzen. Baarn hoopt dat kerstbomen zo niet op een vreugdevuur of op straat terecht komen. Op 6 januari zijn de winnaars bekend.
* Een 23-jarige bestuurder is gewond geraakt bij een ongeluk tussen een busje en een vrachtwagen op de A28. Het busje reed met 8 personen over de snelweg bij Zeist en botste achterop een rijdende vrachtwagen. Dat gebeurde vermoedelijk omdat de bestuurder in slaap was gevallen. Drie andere inzittenden zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.
* Koperdieven hebben opnieuw hun slag geslagen in Amersfoort. Dit keer geen kunstwerken, maar bij een inbraak bij een bouwbedrijf. De rovers wisten een hek te slopen op de Uraniumweg en - eenmaal binnen - 25 rollen koper van 45 kilo mee te nemen. Een kostbare buit, volgens de politie, en getuigen zijn daarom zeer welkom.
* In Zeist is een dronken man door de politie aangehouden. De man reed in zijn auto over de Laan van Vollenhove en werd gecontroleerd. Daarbij bleek hij 3 keer te veel gedronken te hebben. Zonder rijbewijs, maar met een boete, is hij naar huis gestuurd.
* Een 17-jarige jongen uit Harmelen is gepakt omdat hij een plaatsgenoot zou hebben mishandeld. Dat deed hij begin december. Toen stond een jongen uit Harmelen met zijn vriendin bij een halte op de Kerkweg op de bus te wachten. Plotseling werd het slachtoffer vastgegrepen en op zijn kaak geslagen. De politie onderzocht de zaak en wist de 17-jarige dader van zijn bed te lichten.
* Wijk bij Duurstede deelt gratis agenda's uit. Het gaat om speciale agenda's voor vrijwilligers van de gemeente, met cartoons en alles over de verenigingen in Wijk. Ze zijn op te halen bij de balie in het gemeentehuis.
In Utrecht is vannacht een stomdronken automobilist van de weg gehaald. Op beelden van cameratoezicht was te zien hoe de 50-jarige man slingerend over het Smakkelaarsveld reed. Hij kon uiteindelijk op de Amsterdamsestraatweg worden aangehouden, maar hij bleek zo dronken dat blazen niet mogelijk was.
* Bij een ruzie op de Gloriantdreef in Utrecht is een 52-jarige man in een rolstoel gewond geraakt. Hij kreeg woorden met een 67-jarige plaatsgenoot, waarbij van beide kanten waarschijnlijk ook geduwd is en het slachtoffer omviel. Hij liep hoofdletsel op. De 67-jarige man is aangehouden.
Een 17-jarige jongen uit Harmelen is opgepakt omdat hij een plaatsgenoot zou hebben mishandeld. Dat deed hij begin december. Toen stond een jongen uit Harmelen met zijn vriendin bij een halte op de Kerkweg op de bus te wachten. Plotseling werd het slachtoffer vastgegrepen en op zijn kaak geslagen. De politie onderzocht de zaak en lichtte de 17-jarige verdacht van zijn bed te lichten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.