Festivalseizoen van start met beachvolleybal in Utrecht

© Caroline Moncking
UTRECHT - Ook in onze regio barst het festivalseizoen dit weekend los. Met festivals zoals het Utrechtse 'Verknipt', 'Corazon Express' en 'Dias Latinos' in Amersfoort en het stadsfestival 'De BuitenSpelen' in Utrecht, dat vandaag vooral in het teken staat van sport.
Midden in de stad, op het Lucasbolwerk, kunnen bezoekers vandaag wedstrijden beachvolleybal aaschouwen. En dat zijn niet zomaar wedstrijden, van start gaat vandaag 'Eredivisie Beach', de hoogste Nederlandse competitie.
Caroline Moncking van de organisatie is blij dat de kop eraf is: "We zijn vanochtend om 09.30 uur begonnen, dus dat is heerlijk, we zijn er klaar voor, maar ook best even wennen hoor, met alle coronamaatregelen en alle handpompjes en zeepjes, maar het is heel fijn, het is lekker weer, heerlijk."
Ook twee beachvolleyballers worden daar vandaag uitgezwaaid, voordat ze naar Tokyo vertrekken. Moncking: "Ze doen mee met de Olympische Spelen, dus dat is wel bijzonder."
Wie wil dit weekend wil komen kijken is nog van harte welkom. "Je hebt ook superfijn uitzicht, over het veld, maar ook over de stad. Er is bewust gekozen om niet van tevoren tickets te verkopen, dus wie gezond is kan komen. Het is gewoon open, maar vol is vol natuurlijk."
Het festival in Utrecht duurt nog tot en met 18 juli. Ook theater heeft een prominente plek in de programmering.
Festivalseizoen van start

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.