Opnieuw druk bij Testen voor Toegang: 'Maar het loopt goed door'

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
PROVINCIE UTRECHT - In de teststraten van Testen voor Toegang is het vandaag opnieuw druk. Dat zegt de Stichting Open Nederland, het bedrijf achter deze testfaciliteit. "Vandaag is net als gisteren op meerdere plekken volgeboekt. Op dit moment lijkt alles goed door te lopen", aldus een woordvoerder.
Mensen die zich gisteren meldden bij de teststaat moesten soms uren wachten. In onze regio was dat vooral het geval in de stad Utrecht, bij de testlocatie naast zwembad Den Hommel.
Afgelopen weekend was het ook druk in de teststraten en moesten mensen lang wachten. Dat kwam toen door de nasleep van een hackpoging. Koninklijke Horeca Nederland stelde vrijdag dat vanwege de lange rijen de capaciteit van het Testen voor Toegang omhoog moet en dat de teststraten makkelijker bereikbaar moeten worden.
Stichting Open Nederland is een versnelde aanbesteding begonnen voor acht XL-testlocaties. In totaal moeten daar binnenkort 120.000 toegangstesten per dag kunnen worden afgenomen. De locaties openen over ongeveer drie weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.