Instellingen

Podcast Stadhuisplein Amersfoort over inwoners met een eigen plan voor windmolens

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Wie de berichtgeving over windmolens volgt, kan de indruk krijgen dat ze nergens in de provincie gewenst zijn. Een groep bewoners uit de wijk Soesterkwartier in Amersfoort wil het verschil maken met een eigen plan waarmee 6000 huishoudens van windenergie kunnen worden voorzien.
Al tien jaar werken leden van coöperatie Soesterwijk Wiek aan een plan om groene stroom op te wekken via grote windmolens, ook wel windturbines genoemd. Als alles lukt, komen er twee te staan op De Isselt, het industrieterrein naast het Soesterkwartier. Terwijl het plan steeds kansrijker wordt, groeit tegelijkertijd de weerstand in de stad tegen windenergie.
In deze aflevering van Stadhuisplein Amersfoort spreken de politieke duiders met twee initiatiefnemers: Dirk Kramer en Fedde Bloemhof. Hoe blijven de enthousiaste wijkbewoners van het Soesterkwartier tegen de stroom in geloven in hun idee? Een gesprek over waar de weerstand vandaan komt en waarom een initiatief voor en door bewoners misschien wel het verschil kan maken.
Stadhuisplein Amersfoort is een maandelijkse podcast van RTV Utrecht in samenwerking met huis-aan-huiskrant De Stad Amersfoort en het digitale tijdschrift De Stadsbron.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.