Onderzoek fataal ongeval Kortenhoef afgerond

KORTENHOEF - Het onderzoek naar het dodelijk verkeersongeluk, 9 december in Kortenhoef, is afgerond.
Een 61-jarige vrouw uit Laren en een 31-jarige automobilist uit Nederhorst den Berg kwamen daarbij om het leven.
De laatste probeerde op de Vreelandseweg in te halen, maar zag een tegenligger over het hoofd. Toen hij terug wilde sturen naar zijn eigen weghelft, ging het mis.
De auto begon te tollen en werd frontaal geramd door de tegenligger, waarvan de bestuurder zwaargewond raakte. Zijn vrouw is overleden.
Een fout gelopen inhaalmanoeuvre is de oorzaak van het verkeersongeval donderdag 9 december op de Vreelandseweg in Kortenhoef. Daardoor kwamen een 31-jarige inwoner van Nederhorst den Berg en een 61-jarige inwoonster van Laren om het leven.
Uit onderzoek van de politie komt naar voren dat de Nederhorster een auto wilde inhalen, maar te laat ontdekte dat er een tegenligger aankwam. Dit was de auto van een man en vrouw uit Laren.
Toen hij naar zijn weghelft wilde terugsturen, botste hij tegen de auto van een 57-jarige Hilversummer die net had moeten afremmen voor een vrachtwagen. De Hilversummer schoot hierdoor van de weg en de auto van de Nederhorster begon te draaien.

ZIEKENHUIS

De auto van de man en vrouw uit Laren botste hierdoor op de auto van de Nederhorster. De man uit Nederhorst den Berg overleed ter plekke. De vrouw uit Laren overleed later op de avond in het ziekenhuis. Haar 67-jarige is buiten levensgevaar, maar ligt nog steeds in het ziekenhuis.
De Hilversummer werd ter observatie overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Hilversum en kon de volgende dag naar huis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.