Utrechtse zonnepanelen naar berg Antarctica

UTRECHT - Avonturier Wilco van Rooijen gaat over enkele dagen op de berg Mount Vinson in Antarctica zonnepanelen testen van Utrechtse studenten. De zonnepanelen worden verwerkt in een voertuig waarmee Van Rooijen in 2012 over de Zuidpool wil gaan rijden.
De avonturier vroeg de Utrechtse studenten om hulp omdat hij jonge mensen enthousiast wil maken om voor duurzame energie te kiezen. Hij gaat in 2011 zonder de auto naar de Antartica, maar in 2012 moet een tweede reis op het koude continent door het voertuig een stuk makkelijker worden.
De wagen, die De Faculteit Natuur en Techniek van de Hogeschool Utrecht bouwt, is geschikt voor twee personen en kan ongeveer 20 km/u rijden. De eerste ontwerpen zijn klaar, maar de wagen zelf moet nog worden gebouwd.
Het project wordt ondersteund door onder meer de Kamer van Koophandel en de provincie Utrecht. Financieel wordt het project gedragen door sponsoren.
Beluister hieronder het gesprek dat presentator Hannelore Zwitserlood van Utrecht is Wakker vanmorgen had met de Utrechtse avonturier.

Avonturier Van Rooijen naar Antarctica
Avonturier Van Rooijen naar Antarctica

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.