Nog steeds veel failliete bedrijven in Utrecht

UTRECHT - Het aantal bedrijven in de provincie Utrecht dat failliet is gegaan, is het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. Toch ligt het aantal faillissementen nog steeds hoger dan voor de economische crisis.
Dat blijkt uit cijfers die de Kamer van Koophandel Midden-Nederland bekend heeft gemaakt. Met nog enkele dagen te gaan staat het aantal bedrijven dat in 2010 bankroet is gegaan op 445. Dat is een kleine verbetering na het 'rampjaar' 2009 (482 faillissementen), maar nog steeds veel meer dan in 2008 (353) en in 2007 (300).
Vooral in de sectoren bouwnijverheid, handel/reparatie, horeca, vervoer/communicatie, financiële instellingen, zakelijke diensten en overige diensten gaat het niet best, aldus een woordvoerder van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.
De Kamer van Koophandel voert woensdag en donderdag actie om ondernemers en kooplieden in Utrecht en Amersfoort een hart onder de riem te steken. Medewerkers delen warme chocolademelk uit en bieden een gratis ondernemersconsult aan met advies over financiën, personeelszaken en marketing.
Aantal faillissementen in 2010 per sector:
- landbouw/visserij 4
- industrie 41
- bouwnijverheid 54
- handel/reparatie 77
- horeca 15
- vervoer/communicatie 42
- financiële instellingen 76
- zakelijke diensten 103
- overige diensten 33
= totaal 445

Sportschool Vianen ontloopt faillissement
Nog steeds veel failliete bedrijven in Utrecht
Sportschool Vianen ontloopt faillissement

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.