Corona-uitbraak na feestje bij Utrechtse roeivereniging

© Google Maps
UTRECHT - Na een feest bij een Utrechtse roeivereniging zijn zeker tien bezoekers besmet met het coronavirus. De vereniging maakte gebruik van Testen voor Toegang. Het feest was in het pand van Triton, aan de Verlengde Hoogravenseweg.
Bestuurslid Bas van Rijn van Triton benadrukt dat ze zich aan de regels van de Rijksoverheid hebben gehouden: "Alleen mensen met een geldige QR-code mochten naar binnen. Het lijkt ons daarom het meest aannemelijk dat iemand die net gevaccineerd was en een geldige QR-code kreeg achteraf toch besmet was."
Hoeveel mensen er precies besmet zijn geraakt wil Van Rijn niet kwijt. Volgens Maaike Schaap van de GGD zijn er bij hen ongeveer tien gevallen gemeld, maar gaan ze uit van veel meer besmettingen: "Het kan natuurlijk dat mensen zich nog moeten laten testen of dat we nog niet alle uitslagen binnen hebben of dat mensen zich niet laten testen of asymptomatisch blijven. Morgen zullen we nog wel meer cijfers krijgen."
Schaap verwacht dat er de komende tijd meer feestjes tot uitbraken zullen leiden: "En daar zijn we ook op voorbereid, dus als we die clusters tegenkomen hebben we ook de capaciteit om te kunnen onderzoeken waar het precies vandaan komt. Want we moeten echt blijven voorkomen dat die jongeren dan op bezoek gaan bij hun ouders of grootouders, je wilt echt dat het dan stopt bij die mensen."
Triton had ook vanavond nog een borrel op de agenda staan, maar heeft besloten dat evenement - tevens met Testen voor Toegang - niet door te laten gaan. "Omdat we dit onverantwoordelijk vinden", aldus het bestuurslid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.