Veenendaler veroordeeld voor uitdelen corrigerende tikken aan eigen kinderen

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
VEENENDAAL - Een 42-jarige Veenendaler is veroordeeld tot een taakstraf voor het uitdelen van corrigerende tikken aan zijn kinderen. De man zou sinds 2007 geregeld een klap hebben uitgedeeld aan vijf van zijn kinderen. De rechter heeft hem daarvoor zeventig uur taakstraf opgelegd.
Tijdens de zitting gaf de man toe dat hij en zijn ex-vrouw, de moeder van hun kinderen, van mening waren dat een corrigerende tik nu eenmaal bij een goede opvoeding hoorde. Hij bekende dat hij zijn kinderen regelmatig een tik gaf, maar dat dit stopte in 2013/2014. Rond die tijd begon de man naar eigen zeggen te beseffen dat het slaan van kinderen niet meer van deze tijd is.

Onvoldoende bewijs

De Veenendaler werd door het Openbaar Ministerie ook verdacht van seksueel misbruik van zijn dochter, mishandeling van zijn vrouw en het benadelen van de gezondheid van zijn kinderen. Het OM had daarom eerder een gevangenisstraf van twee jaar geëist.
De rechtbank spreekt de man vrij van die verdenkingen omdat er niet voldoende bewijs is. De beschuldiging van seksueel misbruik rust tot nu toe alleen op de verklaringen van zijn dochter, het vermeende slachtoffer, maar op basis daarvan kan de verdachte niet veroordeeld worden. Ook voor de andere verdenkingen werd onvoldoende bewijs gevonden, oordeelt de rechter.
De rechtbank kijkt bij het bepalen van de straf naar vergelijkbare zaken en vindt daarom een taakstraf van zeventig uur passend. Omdat de man al 35 dagen in voorarrest heeft gezeten hoeft hij de taakstraf niet uit te voeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.