Instellingen

Provincie snoeit toch niet in dienstregeling, aanbod ov blijft op peil

© Provincie Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Mensen zonder auto kunnen opgelucht ademhalen: het aanbod van openbaar vervoer in Utrecht blijft volgend jaar toch op peil. In juni lag er voor Utrechtse reizigers in het OV nog een zwart scenario op tafel, waarbij het regionaal vervoer tot 20 procent kon worden afgeschaald. Die scenario's zijn nu definitief van de baan.
Het eerdere plan om te schaven in de dienstregeling lag op tafel doordat het aantal reizigers in Utrechts in de coronacrisis sterk was afgenomen. De financiële tekorten waren zo groot dat de dienstregeling zonder behulp van het Rijk niet hetzelfde kon blijven.

Goed nieuws voor de reizigers

Het Rijk heeft nu besloten om de provincie in ieder geval tot 1 september 2022 te blijven ondersteunen. Ron van Dopperen, woordvoerder van de provincie is blij met dat besluit. "Hiermee zijn we ervan verzekerd dat het openbaar vervoer in ieder geval tot eind volgend jaar goed in stand gehouden kan worden."
Ook gedeputeerde Arne Schaddelee (CU) reageert opgelucht. "Het Utrechts openbaar vervoer heeft het niet gemakkelijk gehad. Als gevolg van de corona beperkingen liep het aantal reizigers afgelopen jaar fors terug. Met dit besluit zorgen we voor herstel en dat is goed nieuws voor de reizigers."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.