Socius trekt huurverhoging pand Utrechtse Ravellaan in na aandringen gemeente

© Google Streetview
UTRECHT - Jongerenhuisvester Socius verhoogt de huur van de woningen op de Ravellaan toch niet na aandringen van de Utrechtse gemeenteraad. De huisvestingscorporatie maakt kantoorwoningen bewoonbaar voor studenten.
De aangekondigde maximale huurverhoging van 4,1 procent stuitte vorig jaar op veel onvrede. In de gemeenteraad voelden de partijen Student en Starter, SP en GroenLinks verantwoordelijk wethouder Kees Diepeveen aan de tand.
Het verbaasde deze partijen dat "juist in deze onzekere tijden het besluit is genomen om de huren te verhogen". Zij stelden dat veel jongeren rond moeten komen van bijbaantjes en door de coronacrisis nauwelijks inkomsten hebben. De huurverhoging zou daarom "volstrekt ongepast" zijn. Bovendien mag Socius volgens de partijen de huur alleen maar corrigeren voor inflatie, maar niet verder verhogen.

Uitwerpselen van daklozen

Ook bewoners reageerde verbaasd op de huurverhoging. Via een open brief uitten zij hun onvrede - niet alleen over de hoogte van de huurverhoging, maar ook over het feit dat in en rond de complexen geen of nauwelijks onderhoud plaatsvindt. Vaak is de lift kapot, maandenlang kon de fietsenkelder niet worden afgesloten en de uitwerpselen van daklozen werden ondanks dringende vragen niet opgeruimd, zeggen de bewoners.
De situatie was voor de wethouder aanleiding om in gesprek te gaan met Socius. De organisatie heeft daarop gezegd dat de huurverhoging wordt teruggedraaid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.