Provincie kan Leersum direct steunen indien nodig

Commissaris van de koning Hans Oosters (midden) bezocht Leersum na de valwind.
Commissaris van de koning Hans Oosters (midden) bezocht Leersum na de valwind. © Provincie Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Als er geld nodig is om de natuurschade van de valwind in Leersum te herstellen dan kan de provincie dat direct overmaken. Dat zei gedeputeerde Robert Strijk in debat met Provinciale Staten.
De VVD vroeg aan de provincie om een miljoen apart te houden voor de herstelwerkzaamheden in de bossen bij het dorp op de Utrechtse Heuvelrug. Maar volgens Strijk, die over financiën gaat, komt zo'n voorstel te vroeg omdat de schade nog niet volledig in kaart is gebracht. Daarnaast is het plan van de liberalen volgens hem niet nodig.
"Ik vind het ook best lastig als ik zo'n voorstel hier zie, omdat ik vanaf het allereerste moment de goede bedoeling zie en ook het signaal dat u daarmee wilt afgeven", aldus de gedeputeerde. "Maar met onze post 'onvoorzien' kunnen we als college al echt handelen."
Naast de toezegging van Strijk staat de provincie in nauw contact met de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een dag na de storm is de commissaris van de koning poolshoogte komen nemen. "Wij zijn echt als provincie hier aan het acteren", aldus Strijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.