'Ontsnapte huurmoordenaar uit Nieuwegein opgespoord in Brazilië'

© Politie
UTRECHT - In Brazilië is de voortvluchtige Gerel P. (38) uit Nieuwegein aangehouden. Justitie vermoedt dat hij als huurmoordenaar werkte voor Ridouan T. uit Vianen en Utrechter Saïd R., de twee hoofdrolspelers in het Marengo-proces.
P. wordt verdacht van de liquidatie van Ronald Bakker in 2015. Bakker werkte bij een spyshop in Nieuwegein en werd bij zijn woning in Huizen doodgeschoten.
Eind januari werd P. in Nederland bij verstek veroordeeld tot twintig jaar cel voor een dubbele moordpoging bij Noordeloos in 2016. De twee slachtoffers, die hij had opgepikt op de Chilidreef in het Utrechtse Overvecht, overleefden ternauwernood. De Audi van P. werd later uitgebrand teruggevonden in de buurt van hockeyclub Voordaan in Groenekan.
Na de moordpoging in Noordeloos wist P. naar Suriname te vluchten. Daar werd hij in maart 2017 aangehouden. Na twee weken ontsnapte hij nadat hij een bewaker had bedreigd met een wapen.
De vuurwapengevaarlijke P. werd gezocht door Interpol. In 2018 was er een inval in Nieuwegein, waarbij hij vermoedelijk werd gezocht. Volgens media in Brazilië en Suriname is P. nu opgepakt in een appartement in Barra da Tijuca, een voorstad van Rio de Janeiro. In de gevangenis wacht hij op zijn uitlevering aan Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.