RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie zet brugwachters in om veelgeplaagde Eembrug weer met de hand te bedienen


EEMBRUGGE - De Eembrug wordt voorlopig van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat weer met de hand bediend. De provincie Utrecht zet brugwachters in omdat de Eembrug sinds een grote renovatie een jaar geleden wordt geplaagd door tientallen storingen.

De problemen variëren van slagbomen die niet open willen tot een brugdek dat niet in beweging komt om de scheepvaart door te laten. Afgelopen zondag was het weer raak. Al het verkeer reed over het fietspad omdat de slagbomen voor auto's gesloten bleven.

Probleembrug
De partij Voor Baarn liet toen weten opnieuw vragen te gaan stellen aan de gemeente over de probleembrug. Maar de gemeente kon het probleem niet zelf oplossen, omdat het beheer van de brug bij de provincie ligt.

De provincie geeft toe dat er iets moet gebeuren. "De omgeving heeft te lang hinder ondervonden van de storingen", laat gedeputeerde Arne Schaddelee weten. Het inzetten van lokale brugwachters is daarom nu één van de genomen maatregelen.

 Een brugwachter regelt het verkeer Een brugwachter regelt het verkeer | Foto: Caspar Huurdeman

"We willen hiermee voorkomen dat weg- en vaarweggebruikers er weer hinder van ondervinden. We betreuren de overlast voor de mensen zeer", zegt Schaddelee. Volgens de gedeputeerde zijn de brugwachters in ieder geval de komende drie weken ter plaatse.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een permanente oplossing, verzekert Schaddelee. Volgens de provincie hebben de recente storingen te maken met de techniek in de afsluitboomkasten. Naar de precieze oorzaak wordt nog onderzoek gedaan.

Toch nog problemen
De inzet van de provincie betekent helaas niet dat de problemen gelijk tot het verleden behoren, ondervond vandaag de scheepvaart. Ondanks de aanwezigheid van een brugwachter, ging het brugdek niet omhoog. De passagiers van de Eemlijn, die dagelijks vaart tussen Spakenburg en Amersfoort, strandden daardoor voor de dichte brug.

 De Eemlijn strandde voor een gesloten brug De Eemlijn strandde voor een gesloten brug | Foto: Caspar Huurdeman

"Het zou handiger zijn als ze ook een monteur naast de brugwachter zouden zeten", verzucht de schipper van de Eemlijn. Ook hij is inmiddels de tel kwijt van het aantal storingen. Voorlopig zit er niets anders op dan te wachten tot de monteur er is voordat hij weer verder kan varen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -