'Snurkende' wachtcommandant van Beatrix vrijgesproken door de rechter

De koninklijke familie op Drakensteyn.
De koninklijke familie op Drakensteyn. © RVD Jeroen van der Meyde
LAGE VUURSCHE/VLEUTEN - Een man uit Vleuten die werkte als wachtcommandant bij het huis van prinses Beatrix is vrijgesproken van slapen tijdens zijn werk. Volgens de rechter is er te weinig bewijs dat hij een uiltje heeft geknapt.
De man van 43 had eind oktober dienst bij Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Een collega zou toen hebben gezien dat hij op een bank lag te snurken. Het licht was uit en hij had zijn ogen dicht, zegt de collega.
Daarna meldden zich ook andere medewerkers met het verhaal dat de wachtcommandant vaker een dutje deed tijdens zijn werk. Hij werd daarom geschorst, en later zelfs ontslagen.
Het OM eiste 24 uur werkstraf tegen de man uit Vleuten. Maar de rechter vindt dat er veel te weinig onderzoek is gedaan voor zo'n zware straf. "Dat u al langer of vaker zou slapen is een gerucht dat rondging", zegt de rechter. "Maar dat gerucht is niet met onderzoek concreet gemaakt. En tenslotte is er al helemaal geen onderzoek gedaan of er concreet gevaar is geweest voor de bewoonster (Beatrix, red.)."
De man uit Vleuten heeft zijn ontslag aangevochten. De ex-militair vindt na 21 jaar trouwe dienst dat áls hij al fouten heeft gemaakt, hij nooit de kans kreeg die te herstellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.